Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4043

Familia imperială rusă, despre interdicția de intrare în Republica Moldova

28 iul. 2017,, 10:55   Societate
6865 5

Delegația dinastiei Romanov, căreia anterior i-a fost refuzată intrarea în Republica Moldova, a revenit la Moscova, a declarat directorul Cancelariei Casei Imperiale Ruse Aleksandr Zakatov.

„Ne-am întors la Moscova. Pașapoartele nu ne-au fost întoarse încă. Potrivit spuselor părții moldovenești, acestea ar fi la echipaj“, a declarat Zakatov pentru „Interfax“.

Joi seara, directorul Cancelariei Casei Imperiale Ruse, a comunicat pentru agenție că delegația, din care făcea parte, de asemenea, consilierul Cancelariei pe problemele activității caritabile, Alexander Kravcenko, și consilierul directorului Cancelariei pe problemele activităților istorice și memoriale, ieromonahul Nikon, au declarat la Aeroportul Chișinău despre faptul că le-a fost refuzată intrarea în țară.

Potrivit spuselor lui, în timpul vizitei erau programate vizitarea locurilor sfinte și istorice, precum și întîlnirea cu arhiepiscopul și mitropolitul de Tiraspol și Dubăsari Savva și transmiterea cadoului pentru mitropolitul Chișinăului.

„Noi nu am planificat să întreprindem vreo activitate politică, nu am comis nici o încălcare a legii“, a adăugat Zakatov.


El a subliniat faptul că membrilor delegației le-au fost sustrase pașapoartele cu promisiunea că le vor fi întoarse în 15 minute, în timp ce ca rezultat delegația a petrecut la Aeroportul din Chișinău, fără documente mai mult de trei ore.

Anterior, a devenit cunoscut faptul că la Aeroportul din Chișinău au fost reținuți, de asemenea, cîțiva artiști ruși care urmau să ajungă la evenimentele festive dedicate celei de-a 25-a aniversări a operațiunii de menținere a păcii a Rusiei în Transnistria. Poliția de Frontieră a declarat că documentele lor sînt verificate și nu a exclus că este posibil ca ei să fi trimiși înapoi la Moscova.

În afară de aceasta, joi, deputatul Dumei de Stat al Rusiei din partea PLDR Șperov a fost, de asemenea, reținut la aeroport. În ciuda faptului că el a prezentat pașaportul diplomatic, el a fost trimis la Moscova cu zborul cel mai apropiat. Șperov ca și artiștii pleca la Tiraspol, ca să participe la festivitățile care urmează să aibă loc în weekendul acesta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?