Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Maia Sandu și Dorin Recean vor fi audiați. Despre ce dosar este vorba

31 mai. 15:21   Politică
3930 2

Președinta Maia Sandu și premierul Dorin Recean vor fi audiați în calitate de martori în dosarul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău (AIC).

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani au admis astăzi cererea avocatului fostului premier Iurie Leancă de a audia în calitate de martori toți membrii Cabinetului de Miniștri care au votat concesionarea AIC, după ce anterior, completul de judecători a respins aceste cereri din partea avocaților martorilor.

Mai mult, aceștia ar fi acceptat drept probe și înregistrările video din timpul ședinței de Guvern la care s-a votat Concesionarea, notează Noi.md cu referire la tv8.

Astfel, pe 14 iunie urmează să înceapă cercetarea judecătorească pe acest dosar.

Purtătorul de cuvînt al Guvernului a menționat că se documentează și va reveni cu un comentariu, iar consiliera președintei Irina Gotișan nu a comentat, deocamdată, situația.


Menționăm că examinarea dosarului privind Concesionarea Aeroportului a fost reluată de la zero, după un an de ședințe preliminare. Se întîmplă după ce, în luna februarie curent, membrii Consiliului Superior al Magistraturii au dispus specializarea magistraților Judecătoriei Chișinău în domeniul examinării cauzelor penale care au fost trimise în instanța de judecată de către Procuratura Anticorupție.

În consecință, completul de judecată format inițial a fost substituit de unul nou, iar examinarea dosarului- luată de la capăt. Pe 29 mai, au fost prezentate din nou cererile părților cu privire la audierea martorilor. Și de această dată, învinuiții în dosar au cerut audierea întregului cabinet de miniștri de atunci și a persoanelor implicate în aprobarea concesionării.

51
16
0
3
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?