Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

PLDM şi PDM au dat jurămîntul tăcerii

26 mai. 2013,, 10:22   Politică
5361 6
Foto: vfokuse.md
O nouă rundă de negocieri pentru identificarea unei majorităţi parlamentare care să voteze un nou Guvern a avut loc, în această după-amiază. La discuţii au participat doar democraţii şi liberal-democraţii.

Reprezentanţii celor două formaţiuni spun că dialogul este unul constructiv, dar nu pot oferi presei detalii, întrucît asta ar face rău procesului de negocieri, relatează trm.md.

„Sper ca, în următoarele zile, procesul să se desfăşoare într-un ritm mai accelerat, pentru a ajunge la un final pozitiv. Sper că şi colegii noştri sunt sinceri atunci cînd discutăm despre un Guvern al cetăţenilor. Mai multe nu vă pot spune”, a declarat negociatoarea din partea PLDM, Liliana Palihovici.

„Pe partea guvernamentală cred că ne apropiem de finalităţi. Am convenit cu colegii să nu nimerim în zona speculaţiilor, pentru că orice frază spusă public face rău negocierilor. Pînă nu avem lucruri clare pe anumite segmente, nu este corect să bruiem acest proces”, a adăugat negociatorul din partea PDM, Valeriu Lazăr.

Pe 15 mai curent, şeful statului, Nicolae Timofti, l-a desemnat pe prim-vicepreşedintele PLDM, Iurie Leancă, drept candidat la funcţia de premier. Potrivit Constituţiei, candidatul pentru această funcţie are la dispoziţie 15 zile pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate şi a componenţei Guvernului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?