X 
Cazul Șor stiri: 594

Un Chihuahua de 21 de ani este cel mai bătrîn cîine din lume

21 apr. 2022,, 00:00   Diverse
3422 0

TobyKeith, un exemplar din rasa Chihuahua, în vîrstă de 21 de ani şi care locuieşte în Greenacres, un oraş din statul american Florida, este cel mai vîrstnic cîine în viaţă din lume, a anunţat Guinness World Records, informează marţi site-ul revistei People, citează digi24.ro.

Reprezentanţii Guinness World Records au operat o serie de verificări şi au confirmat titlul acordat lui TobyKeith în data de 16 martie, cînd acest cîine avea vîrsta de 21 de ani şi 66 de zile.

TobyKeith este un cîine adoptat de la un adăpost pentru animale. Stăpîna lui, Gisela Shore, le-a dezvăluit reprezentanţilor Guinness World Records că a adoptat patrupedul în perioada în care lucra ca voluntar la Peggy Adams Animal Rescue. Atunci cînd a ajuns pentru prima dată în casa Giselei Shore, căţelul avea doar cîteva luni, scrie Agerpres.

Într-un mesaj publicat pe Instagram de Guinness World Records, Gisela Shore a spus că Toby Keith s-a născut pe 9 ianuarie 2001.

"Trăieşte alături de mine de cînd era un pui foarte mic. Are o stare de sănătate destul de bună, ţinînd cont de vîrsta lui, şi doarme foarte mult. Dar, în afară de asta, se simte foarte bine", a adăugat stăpîna animalului, care mai deţine doi papagali şi alţi doi cîini.


Ea consideră că dieta sănătoasă a lui TobyKeith, bazată pe "legume, orez şi pui, fără dulciuri", precum şi plimbările sale zilnice l-au ajutat pe prietenul ei necuvîntător să depăşească speranţa de viaţă a cîinilor din rasa Chihuahua, care este de 14-16 ani, potrivit American Kennel Club.

Recordul mondial Guinness pentru cel mai vîrstnic cîine care a trăit vreodată aparţine unui ciobănesc australian, al cărui nume a fost Bluey.

Bluey s-a născut în 1910 şi a lucrat la ferma stăpînului său pentru aproape 20 de ani, înainte să fie eutanasiat din motive medicale pe 14 noiembrie 1939, la vîrsta de 29 de ani şi cinci luni, potrivit Guinness World Records.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?