Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Moldoveanca care a ajuns în cartea recordurilor Guinness. Prin ce este unică

21 oct. 2023,, 19:00   Societate
14204 0

Moldoveanca Olga Buianovscaia, este artista care a reușit să ajungă în cartea recordurilor Guinnes. Despre efortul depus și prin ce a record a reușit să depășească, Olga ne-a povestit într-un interviu inedit pentru ”Adevărații eroi”.

Pentru Olga Buianovscaia, reușita de a ajunge în Guinnes Book a fost un scop bine stabilit care a prins contur abia după a treia încercare.

”Avem o comunitate internațională specializată în arta baloanelor de săpun, iar eu sînt membru al acestei asociații. Asociația reunește artiști care se ocupă de baloane de săpun, ceea ce îmi permite să urmăresc calea de dezvoltare a colegilor mei. Mulți dintre ei au stabilit deja recorduri și au deja înregistrate chiar mai multe. Exemplul colegilor m-a împins să încerc și eu. Am încercat și pot să spun că este dificil, dar așa cum spune unul dintre prietenii mei, dacă ar fi ușor, nu ar fi un record Guinness. Am reușit abia după a treia încercare. Pentru prima dată, recordul nu a fost înregistrat pentru că, așa cum mi s-a explicat, specialiștii de la Cartea Recordurilor Guinness nu au știut cum să îl standardizeze. Primul meu balon de săpun a fost o figură uriașă, care în genul meu se numește carusel: între două bule uriașe de săpun există un lanț de bule mici care se rotesc. Este un record foarte dificil, mult mai dificil decît cel cu care am fost creditați în cele din urmă. Dar, cei de la Cartea Recordurilor Guinness au spus că nu știu care ar trebui să fie criteriile, care ar trebui să fie proporția acestei cifre, cîte bule mici ar trebui să existe în lanțul rotativ. Adică, totul ar trebui standardizat, deși pentru mine este ciudat, pentru că atunci cînd concurează pentru cea mai mare pizza sau cel mai mare kebab, cu siguranță, trebuie să fie comestibil, trebuie să corespundă rețetei. De fapt, a fost un record foarte frumos și foarte dificil și l-am stabilit pentru mine. Chiar dacă Guinness nu l-a recunoscut, acest record este în realizările mele, este înregistrat în comunitatea internațională a artiștilor”, a povestit Olga.

Deja pentru cea de-a doua încercare artista a ales să depășească un record care era deja stabilit.

”A doua oară, să zicem, am ales o cupolă cu bule. A existat un record stabilit în 2018 de un chinez pe nume Su Chun-Tai, iar sarcina mea a fost să bat acel record. Adică, am decis să aleg o categorie care exista deja, astfel încît să nu existe un astfel de eșec ca la prima încercare. A trebuit să bat recordul altcuiva cu 10% pentru fi acceptat, dar în cele din urmă l-am bătut cu 90%. Am reușit abia după a doua încercare. Prima dată nu am reușit din cauza condițiilor de umiditate din încăpere. Eram într-o sala de gimnastică, era aer foarte uscat și nu am reușit să umidificăm bine un spațiu atît de mare. Pînă la urmă arta bulelor de săpun, este o fizică curată, bula trebuia să reziste cel puțin 5 secunde, prima dată aceasta a rezistat doar 4 secunde. Adică imediat după ce am făcut-o aceasta s-a spart din cauza că aerul din încăpere era foarte uscat. La cea de-a doua încercare am ales o altă cameră care nu era încălzită. Atunci bula de săpun a rezistat 35 de secunde. Bula a fost imensă - un adevărat record guinness”, a spus artista.


Deși statutul de deținătoare a unui record Guinness are o greutate în lumea sa, totuși după depășirea recordului lucrurile nu s-au schimbat prea mult, dimpotrivă dorința de a face și mai mult show a crescut.

”Pentru mine, nu sau schimbat prea multe. Aveam un sentiment interior că pot să o fac, că aveam o anumită realizare în spatele meu. Nu există alte schimbări, nu aș spune că există diferențe, nu am mai multe solicitări de spectacole - nu! Totuși, succesul meu depinde de ceea ce fac, de cît de des aduc spectacole noi în scenă, de frumusețea costumelor, de cît de activă sînt pe rețelele sociale, recordul Guinness mi-a dat doar o notă de greuitate, oamenii au început să mă ia în serios. Cînd te prezinți pentru prima dată și menționezi că ai înregistrat un record Guinnes, oamenii te privesc altfel, mai ales companiile străine”, a povestit Olga.

18
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?