X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

Un om de știință de 92 de ani vrea să ajungă în Cartea Recordurilor traversînd Marele Canion pe jos

30 oct. 2023,, 05:00   Externe
3116 0

Alfredo Aliaga, în vîrstă de 92 de ani, care locuiește ba în Germania, ba Spania, a doborît recordul mondial și a devenit cea mai în vîrstă persoană care a reușit să traverseze Marele Canion de la un capăt la altul, relatează focus.ua cu referire la Fox9.

Bărbatul și-a început călătoria pe 14 octombrie, alăturîndu-se fiicei sale, ginerelui său și celor doi martori voluntari. După două zile și mai mult de 21 de ore de călătorie, Alfredo l-a depășit pe deținătorul recordului anterior și a devenit cea mai în vîrstă persoană care a făcut o călătorie de 24 de mile de la marginea nordică a canionului pînă la cea sudică. La punctul final, acest om curajos și îndrăzneț era așteptat de un grup de aproape 100 de persoane.

Pasiunea lui Alfredo pentru Marele Canion datează încă din anii 1990. Bărbatul este doctor în geologie și a fost întotdeauna pasionat de roci. După ce s-a pensionat în 1996, Alfredo și soția sa au petrecut un an într-o rulotă călătorind prin Statele Unite și prin parcurile naționale.

Cartea Recordurilor Guinness nu a confirmat încă recordul mondial - un proces care durează cîteva luni. Dar Jürgen și Anabel primesc în continuare e-mailuri și scrisori de la oameni care vor ca Guinness să știe că au fost martori la performanța uimitoare a lui Alfredo.

În prezent recordul este deținut de John Jepkema, care avea 91 de ani și 152 de zile cînd și-a încheiat drumeția în luna martie.


La rîndul său, Aliaga a declarat că, indiferent dacă va ajunge sau nu în Cartea Recordurilor Guinness, plănuiește să parcurgă din nou Marele Canion anul viitor, deoarece este "sănătos" și "plin de energie".

3
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?