X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Cum arată și cît costă cel mai scump ceainic din lume

5 sep. 2023,, 20:30   Externe
3071 0

Cel mai valoros ceainic din lume valorează 2.7 milioane de euro, estimare făcută la Londra.

Este creația bijutierului italian Fulvio Scavia și face parte din colecția deținută de Fundația NSethia (Marea Britanie), o organizație de caritate care sprijină cercetarea medicală, artele, activitățile pentru tineret și ajutorarea în caz de dezastre, relatează pagina oficială Guiness World Records, notează Noi.md cu referire la libertatea.ro.

Ceainicul a fost realizat manual din aur galben de 18K și argint placat cu aur. Diamantele acoperă întregul corp al ceainicului, iar în centru se află un rubin de 6,67 karate.

Mînerul este făcut din fildeșul fosilizat al unui mamut, o creatură asemănătoare elefantului care a dispărut cu mii de ani în urmă. Articolul special este unul dintre accesoriile pentru ceai pe care miliardarul britanico-indian Nirmal Sethia, președinte și director general al Newby Teas, le are în colecția sa.

Potrivit site-ului web al colecției: „colecția Chitra este un muzeu privat extraordinar de articole de ceai istorice. În 2011, Nirmal Sethia, și-a propus să dețină cea mai mare colecție de ceaiuri din lume pentru a înregistra și păstra culturile de ceai din trecut”. Astăzi, colecția, numită în memoria regretatei sale soții, Chitra, însumează 2.000 de obiecte și este cea mai cuprinzătoare de acest gen din lume.


2
1
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?