Cazul Șor stiri: 599

Siemens: Problema declarată de Gazprom nu este un motiv pentru a opri Nord Stream

4 sep. 2022,, 10:30   Diverse
2231 0

Scurgerea de petrol menționată de concernul rus Gazprom nu poate fi un motiv tehnic pentru încetarea funcționării gazoductului Nord Stream.

Despre acest lucru a declarat compania germană Siemens Energy, scrie "Adevărul European" cu referire la DW.

"În calitate de producător de turbine, putem afirma doar că o astfel de concluzie (a Gazprom - n. red.) nu este un motiv tehnic pentru oprirea funcționării gazoductului. Astfel de scurgeri nu afectează de obicei funcționarea turbinelor și pot fi înlăturate la fața locului", a spus Siemens Energy.

Înlăturarea unor astfel de probleme este o operațiune de rutină în cadrul lucrărilor de întreținere. În trecut, apariția unor astfel de incidente nu a dus la înreruperi, se arată în declarație.

Compania a adăugat că în prezent Siemens Energy nu se ocupă cu întreținerea Nord Stream, dar este gata să participe la lucrările tehnice, menționînd că "la stația de compresoare Portovaya! există suficiente turbine suplimentare pentru funcționarea Nord Stream.


În seara zilei de 2 august, Gazprom a anunțat despre oprirea completă a pompării gazelor prin conducta Nord Stream, din cauza unei presupuse defecțiuni la singura stație de compresoare Portovaya, care continuă să funcționeze.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?