X 

O insulă pe care nu se poate construi nimic, scoasă la vînzare

26 apr. 23:30   Diverse
2879 0

Pe o insulă care a atras artiști în secolele al XIX-lea și al XX-lea, nu există și nu va exista niciodată nicio infrastructură.

Insula nelocuită Barlocko a fost scoasă la vînzare în Scoția pentru 186.000 de dolari (peste 15 milioane de ruble). Despre acest lucru a relatat cotidianul The New York Times.

Suprafața insulei este de aproximativ 100 de mii de metri pătrați. Barlocko nu are clădiri, inclusiv case, și nici alimentare cu apă. Insula are doar o plajă de pietriș și un iaz în care se acumulează apa de ploaie.

Ajungerea pe insulă nu este o sarcină ușoară. Pentru aceasta trebuie să vă deplasați pînă la Gatehouse of Fleet, la două ore de mers cu mașina de la Glasgow, și apoi aproximativ 10 km cu barca. La mareea joasă, se poate ajunge pe insulă cu tractorul sau pe jos.

De asemenea, potențialul proprietar nu va putea construi nimic pe insulă și nici nu va putea achiziționa facilitățile obișnuite, deoarece Barlocko se află într-o zonă de "sit de interes științific special", ceea ce înseamnă că este considerată notabilă de către autoritățile scoțiene pentru flora, fauna sau topografia sa. Insula are, de asemenea, peisaje foarte frumoase, pentru care a fost intens vizitată de artiști plastici în secolele XIX și XX.


Persoanele care ar dori să se "reconecteze cu natura" ar putea fi interesate să cumpere insula, precizează ziarul. Barlocko are deja în jur de 50 de potențiali cumpărători – din Marea Britanie, Italia, Germania, Norvegia și SUA.

2
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?