Arşiţa stiri: 165
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Ce se ascunde sub statuile misterioase de pe o insulă

31 mai. 00:00   Externe
4269 0

Insula Paștelui este unul dintre cele mai vechi locuri în care au trăit oamenii, dar și cele mai izolate. Locul este cunoscut pentru statuile fețelor umane gigant, care potrivit unui studiu, poartă identități, iar la baza fiecăreia există o piatră de bazalt cu inscripții.

Insula măsoară 163 kilometri pătrați, unde se găsesc aproximativ 1000 de statui, cele mai mari au 74 tone și măsoară 10 metri în înălțime.

Istoria acestor statui încă este un mister, mai ales, modul în care acestea au fost deplasate de-a lungul distanțelor ce despart carierele de piatră de locul în care se găsesc acum, notează Noi.md cu referire la b1tv.ro.

Arheologii sînt de părere că polinezienii care s-au stabilit pe Insula Paștelui acum aproximativ 800 de ani au culcat statuile și au deplasat împingîndu-le pe un pat de bușteni.

Ultimele cercetări arată că statuile poartă identități, iar la baza fiecăruia se află o piatră de bazalt cu inscripții, care arată ca niște desene. Acestea conțin informații despre familie și castelele existențe în cadrul acelei societăți.


Insula Paștelui se află în mijlocul Pacificului de Sud, la aproximativ 4.000 de kilometri de coasta Americii de Sud și la 4.185 de kilometri de Tahiti. Cu o suprafață de 163 de kilometri pătrați, insula este alcătuită din rocă vulcanică.

Această insulă a fost botezată Insula Paștelui de amiralul olandez Jakob Roggeveen, care a descoperit-o în duminica de Paște, în 1722.

7
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав