COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Kim Jong Un a dispărut din nou fără urmă

Kim Jong Un a dispărut din nou fără urmă

Kim Jong Un a dispărut din nou, după ce în urma ultimei sale apariții publice, de la începutul lunii mai, au apărut speculații că acesta ar fi fost înlocuit de o sosie.

Liderul de la Phenian a fost văzut ultima dată pe 1 mai, după o absență de trei săptămîni, perioadă în care mulți au crezut că acesta a murit sau se află în stare vegetativă în urma unei operații eșuate, transmite Stirileprotv.ro.

La prima sa apariție publică, Kim Jong Un a participat la inaugurarea unei fabrici de îngrăşăminte chimice.


Însă dictatorul nu a mai fost văzut de atunci, deși au trecut aproape două săptămîni de cînd au fost publicate imaginile din timpul evenimentului, iar serviciile secrete americane nu pot confirma dacă fotografiile sînt reale, scrie The Sun.

Consilierul pentru probleme de securitate al Casei Albe, Robert O’Brien, a declaraț marți că, în ciuda absenței, Kim Jong un „probabil este bine”.

„Pare că se plimbă și taie panglici la fabrici de îngrășăminte. Așa că ne gîndim că probabil este bine”, a declarat el, precizînd că spionii americani nu pot spune dacă imaginile sînt reale.

Potrivit lui Bradley K. Martin, unul dintre cei mai respectaţi experţi în politica şi istoria Coreei de Nord,există posibilitatea ca liderul nord-coreean să fie bolnav sau chiar să fi murit, iar cel care a apărut de 1 Mai să fie de fapt o sosie. Într-un articol publicat de Asia Times, Martin scrie că “reapariţia” liderului de la Phenian nu răspunde, de fapt, la întrebarea “Este Kim Jong Un viu sau nu?”

Motivul e acela că, de decenii, specialiştii în Coreea de Nord sînt convinşi că dinastia Kim foloseşte sosii pentru “situaţiile prea obositoare, stînjenitoare sau periculoase”. Astfel că în imaginile prezentate de presa nord-coreeană de 1 Mai ar putea fi o dublură a lui Kim Jong-Un.

Kim Jong-Un ar fi reapărut de 1 Mai, după 20 de zile

Kim Jong Un a apărut în public de 1 Mai, pentru prima dată după 20 de zile de absenţă, conform agenţiei oficiale de presă din Coreea de Nord.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un şi-a reluat programul public, conform KCNA de la Phenian, care relatează că acesta a participat la inaugurarea unei fabrici de îngrăşăminte chimice, la nord de capitală.

Kim nu a mai fost văzut din 11 aprilie, conform Reuters, care precizează că nu a putut verifica din surse independente informaţia difuzată de agenţia de presă nord-coreeană.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load