X 
Arşiţa stiri: 158
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Kim Jong Un a desemnat Coreea de Sud „cel mai ostil stat”

10 ian. 12:00   Externe
3558 0

Dictatorul nord-coreean, Kim Jong Un, reia din nou tonul belicos și amenințările la adresa Coreei de Sud pe care a definit-o drept „cel mai ostil stat”, în condițiile în care, anterior, a spus că reunificarea pașnică a Coreei este „imposibilă”.

Kim a acuzat, de asemenea, Coreea de Sud că incită la confruntare şi la acumularea de arme, în timp ce a cerut intensificarea capacităţilor militare de autoapărare a ţării sale şi „descurajarea războiului nuclear”, potrivit presei de stat de la Phenian, citată de Reuters.

Dictatorul nord-coreean a făcut afirmațiile în timp ce se afla în vizită la o fabrică de muniție, la începutul săptămînii. Kim a vorbit inclusiv despre „o nouă fază a schimbare” și despre „o realitate inevitabilă”, făcînd referire la relațiile tot mai proaste dintre cele două Corei, transmite Noi.md cu referire la digi24.ro.

„Nu am vrea să provocăm unilateral, prin puterea noastră copleșitoare, o situație majoră în Peninsula Coreea, dar nici nu avem vreo intenție să evităm războiul”, a spus dictatorul de la Phenian.

În declarații făcute la o reuniune de sfîrşit de an a partidului unic din Coreea de Nord, Kim a mai spus că reunificarea paşnică este „imposibilă”, adăugînd că guvernul său va face o „schimbare decisivă a politicii” în relaţiile cu Coreea de Sud.


Relațiile dintre cele două Corei s-au deteriorat puternic în ultimii ani, situație generată de mai mulți factori, inclusiv creșterea agresivității Rusiei și Chinei în relațiile internaționale, care au dat regimului de la Phenian avînt să treacă din nou la o retorică agresivă, dar și de schimbarea puterii de la Seul, fosta administrație Moon, mai dispusă să negocieze și să discute cu Coreea de Nord, fiind înlocuită de o administrație mai virulentă la adresa regimului de la Phenian.

Un posibil tratat de pace între cele două state, aflate într-o stare teoretică de război din 1953 și pînă acum a devenit, de asemenea, tot mai dificil de obținut în condițiile acestei deteriorări a relațiilor.

5
3
1
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав