X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4031

Kim Jong-un a ordonat „accelerarea pregătirilor de război” în Coreea de Nord

28 dec. 2023,, 13:45   Externe
2533 0

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a cerut „accelerarea pregătirilor de război” ale ţării sale, inclusiv a programului de arme nucleare, din cauza „situaţiei politice şi militare grave” cauzate, în opinia lui, de „manevrele de război” ale Statelor Unite şi aliaţilor săi, au informat joi media de stat, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

În cadrul reuniunii plenare a comitetului central al Partidului Muncitorilor din Coreea, partidul unic de guvernămînt din Coreea de Nord, Kim Jong Un a ordonat „Armatei Populare, industriei muniţiilor, sectoarelor de arme nucleare şi apărare civilă să accelereze pregătirile de război”, a indicat agenţia de presă nord-coreeană ACTC, transmite Digi24.

Liderul a făcut acest apel din cauza „situaţiei politice şi militare grave din Peninsula Coreea care a atins un punct extrem”, a adăugat ACTC, referindu-se la „manevrele de confruntare fără precedent în istorie ale Statelor Unite şi forţelor lor vasale”. Coreea de Nord a efectuat în acest an un număr record de teste cu rachete balistice, încălcînd numeroase rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU.

În 2023, Phenianul a înscris în constituţie statutul său de putere nucleară, a lansat cu succes un satelit militar spion şi a testat cu succes Hwasong-18, cea mai puternică rachetă balistică intercontinentală (ICBM) din arsenalul său, capabilă să atingă Statele Unite.

12
1
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?