X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Kim Jong Un: Coreea de Nord trebuie să-și "ascută sabia prețioasă"

1 ian. 12:20   Externe
2850 0

Liderul nord-coreean Kim Jong Un le-a transmis comandanţilor militari ai ţării că trebuie mobilizate cele mai puternice mijloace pentru a „distruge” SUA şi Coreea de Sud, dacă aceste țări aleg o confruntare militară cu Coreea de Nord, informează agenția de stat a Phenianului, KCNA, preluată de Reuters.

Kim a spus că pericolul unei confruntări armate în peninsula coreeană devine rapid „o realitate” din cauza manevrelor ostile ale inamicilor, inclusiv ale Statelor Unite, ceea ce obligă Coreea de Nord „să-și ascută sabia preţioasă” pentru a se proteja, transmite Digi24.

„Dacă inamicul optează pentru o confruntare militară, armata noastră ar trebui să-i dea o lovitură mortală care să-l anihileze complet, prin mobilizarea celor mai dure mijloace și posibilități de care dispunem, fără nicio ezitare”, a spus liderul nord-coreean, citat de KCNA.

Declarațiile au fost făcute cu prilejul unei întîlniri avute de Kim duminică cu lideri militari de rang înalt ai armatei nord-coreene, la sediul Partidului Muncitoresc, aflat la conducerea Coreei de Nord. Recent, liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat personal un „test de lansare” a celei mai puternice rachete balistice intercontinentale (ICBM) cu combustibil solid din ţară, Hwasongpho-18, a anunţat marţi presa oficială. Coreea de Sud, Statele Unite şi Japonia au activat un sistem de partajare în timp real a datelor privind lansările de rachete nord-coreene, ca răspuns la programul Phenianului.

Kim a mai cerut liderilor armatei nord-coreene sporirea arsenalului nuclear, dotarea cu drone militare și lansarea a trei noi sateliți de spionaj în 2024, după ce Phenianul a anunțat în noiembrie plasarea unui astfel de satelit pe orbită.

17
1
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?