X 
Transnistria stiri: 1436
Preşedintele stiri: 4041

New York Times: Kim Jong Un ar putea ataca Coreea de Sud în cîteva luni

27 ian. 09:45   Externe
2608 1

Coreea de Nord ar putea să atace Coreea de Sud în următoarele luni, au spus oficiali americani pentru New York Times. Concluzia se bazează pe amenințările și provocările venite de la Kim Jong Un în ultimele săptămîni.

Amenințările repetate și mai agresive ca niciodată i-au făcut un unii oficiali americani să tragă concluzia că dictatorul Kim Jong Un se pregătește să atace Coreea de Sud. Liderul de la Phenian crede că poate gestiona reacțiile occidentului după o astfel de agresiune, pentru că îl are pe președintele rus Vladimir Putin alături de el, au spus aceiași americani, pentru New York Times, transmite Noi.md cu referire la digi24.ro.

Dar despre ce amenințări este vorba, din partea lui Kim Jong Un? Coreea de Nord a renunțat oficial la obiectivul unei reunificări pașnice cu Coreea de Sud. Un monument din Phenian dedicat unirii celor două țări ar fi fost demolat deja.

De asemenea, presa de stat a dat imagini cu procesul unor adolescenți prinși că se uitau la seriale sud-coreene. La nivel militar, pe 5 ianuarie, armata nord-coreeană a tras sute de obuze în preajma unor insule sud-coreene.

Pe 14 ianuarie, Coreea de Nord a testat un nou tip de rachetă balistică, care avea un focos hipersonic. Iar săptămîna aceasta, nord-coreenii au lansat mai multe rachete de croazieră către mare.


Toate aceste lucruri i-au făcut pe oficialii americani care urmăresc regimul de la Phenian să spună că dictatorul Kim Jong Un se pregătește de un atac. Cum ar putea să arate atacul? Coreea de Nord ar putea bombarda cîteva insule, ca în 2010, sau ceva similar. Adică un atac la scară mică, care poate fi ținut sub control. Kim nu vrea un război total, pentru că dacă ar fi vrut, nu i-ar fi dat obuze și rachete lui Putin.

1
1
2
3
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?