Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4037

Kim Jong Un se pregătește pentru o „confruntare militară”

5 ian. 08:59   Externe
2493 0

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a cerut creşterea producţiei mai multor tipuri de vehicule de lansare de rachete.

El spune că este un lucru important în vederea pregătirii pentru o „confruntare militară” cu inamicul, a informat presa de stat nord-coreeană, citată de Reuters.

Aflat în vizită la o fabrică ce produce transportoare-lansatoare (TEL), Kim a declarat că producerea diferitelor vehicule pentru arme tactice şi strategice constitue o sarcină cheie în stimularea descurajării războiului nuclear, a raportat agenţia de ştiri KCNA. „Subliniind că poziţia şi rolul fabricii sunt foarte importante... având în vedere situaţia gravă prevalentă ce impune ca ţara să fie mai ferm pregătită pentru o confruntare militară cu inamicul, el a indicat sarcinile ce trebuie îndeplinite de fabrică”, susține agenția.

Ştirea a apărut la câteva ore după ce Casa Albă a declarat că regimul nord-coreean a furnizat recent Rusiei rachete balistice şi lansatoare pentru a fi folosite în războiul împotriva Ucrainei, dintre care unele au fost utilizate în acest scop, relatează digi24.ro

Washingtonul acuză de luni de zile Phenianul că furnizează echipament militar Moscovei în schimbul sprijinului tehnic pentru îmbunătăţirea capacităţilor sale militare. Coreea de Nord a negat însă că ar transfera arme Rusiei. În timpul unei importante reuniuni de partid săptămâna trecută, Kim Jong Un a ordonat armatei, industriei muniţiilor şi sectorului armelor nucleare să accelereze pregătirile de război deoarece politica SUA face ca un război să fie inevitabil. „(Kim) a specificat planul imediat pentru producţia de varietăţi de TEL, planul de producţie pe termen lung şi sarcina capacităţii de producţie”, a mai informat KCNA.


13
1
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?