Gas Natural Fenosa în Moldova a anunțat licitația pentru procurarea energiei electrice

Gas Natural Fenosa în Moldova a anunțat licitația pentru procurarea energiei electrice

Companiile grupului Gas Natural Fenosa în Moldova au anunțat începerea licitației pentru procurarea energiei electrice pentru necesităţile consumatorilor săi în perioada 01.04.2018 - 31.03.2019, transmite NOI.md.


Potrivit comunicatului Gas Natural Fenosa în Moldova licitația se desfășoară conform Legii cu privire la Energetică, a ordinului Ministerului Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova și ținînd cont de faptulcă pe data de 31.03.2018 expiră contractul de cumpărare a energiei electrice de la Î.S. "Energocom".


În legătură cu aceasta companiile grupului Gas Natural Fenosa în Moldova  I.C.S. Red Union Fenosa S.A. și Î.C.S. „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” SRL au demarat procesul de solicitări de oferte pentru procurarea energiei electrice pentru necesităţile consumatorilor săi în perioada 01.04.2018 - 31.03.2019.


La sfîrșitul lunii ianuarie 2018, solicitările de oferte corespunzătoare, le-au fost expediate tuturor participanților pieței energiei electrice din Republica Moldova, în baza criteriului deţineriilicenţelor de producători şi furnizori, emise de ANRE, inclusiv participanților relevanți din Ucraina.


Conform procedurilor interne ale companiilor grupului Gas Natural Fenosa în Moldova și a ordinului Ministerului Economiei, în cadrul primei etape a licitației va fi elaborată lista preliminară a potențialilor furnizori care întrunesc criteriile indicate.


Potențialii furnizori de a participa cu o ofertă, trebuie să prezinte scrisorile lor de intenție pînă la data de 6 februarie 2018. La procesul de expediere a solicitărilor de intenție pot participa orice furnizori interesați, care întrunesc toate cerinţele necesare pentru a prezenta ofertele în termenul menționat mai sus.


De remarcat faptul că pînă la sfîrșitul lunii martie 2018, Moldova achiziționează volumele de energie electrică lipsă de la Compania Ucraineană DTEK Traiding, precum și de la Centrala Hidroelectrică, localizată în Transnistria și deținută de compania rusă Inter RAO. Acestea furnizează electricitate la prețul de 50,2 dolari SUA și 45 dolari SUA pentru 1MWh, respectiv.


 


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load