X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Petruți, despre scandalul de la Aeroport: Cu așa caiet de sarcini, ce credibilitate avem noi ca țară?

2 apr. 11:03   Economie
2847 0

Oricît de mult ar încerca guvernarea PAS să credibilizeze anumite procese, percepțiile populației o iau în direcția inversă, iar ele sînt, de cele mai multe ori, foarte aproape de realitate.

Declarația a fost făcută de către directorul general la IMAS Chișinău, Doru Petruți, care face trimitere la scandalul public legat de licitația de la aeroport.

„E interesant acest efort al autorităților de a a credibiliza anumite arii, în timp ce percepțiile o iau în direcția inversă. Asta se întîmplă și cu licitațiile astea legate de aeroport. Am văzut și acele incidente care au avut loc la aeroport. Și tot procesul ăsta de a te strădui atît de mult, indiferent cîtă mass-media controlezi, indiferent ce povești inventezi, oamenii au simțurile lor și sînt, de cele mai multe ori, foarte aproape de realitate. Sfidarea, de cîțiva ani, e pe față. Și legat de licitația respectivă. S-a depus acel caiet de sarcini, cum ne așteptăm ca acest lucru să fie rezolvat? Și în contextul acesta, și în climatul acesta, ce credibilitate avem noi ca țară ca să-ți vină investitori serioși”, a declarat Petruți, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Amintim că, potrivit celui mai recent sondaj IMAS, publicat în 21 martie, 82 la sută dintre moldoveni consideră că Aeroportul din Chișinău trebuie să rămînă în proprietatea statului și doar 11 procente cred că acesta ar trebuie concesionat. Mai mult, 55 la sută dintre respondenții care au aflat de scandalul închirierii spațiilor comerciale de la aeroport consideră că licitația va avea „un rezultat influențat sau controlat de actuala putere politică de la Chișinău”.

Totodată, potrivit sondajului 75 la sută dintre respondenți consideră că în spatele contractelor de achiziție a gazelor naturale s-ar ascunde scheme „prin care se îmbogățesc cei de la putere” și că achizțiile ar trebui investigate de Procuratură. Doar 11 la sută cred că aceste contracte sînt corecte, fiind în interesul statului și al cetățenilor.


Amintim că autoritățile au prelungit, în 25 martie, termenul de depunere a ofertelor pentru licitația spațiilor comerciale de la aeroportul din Chișinău. Se întîmplă după ce o singură companie – Lagardere Travel Retail, și-a arătat intenția de a participa la concurs. Noul calendar de organizare a licitației publice este următorul, anunță reprezentanții aeroportului: 26 martie – 15 aprilie, 2024 – perioada de depunere a cererilor de participare; 15-16 aprilie, 2024 – examinarea dosarelor; 17 aprilie, 11:00 – desfășurarea licitației și anunțarea cîștigătorului.

12
3
1
2
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?