Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Chișinăul vrea reducerea dependenței energetice față de centrala de la Cuciurgan

4 apr. 12:11   Societate
2368 1

Secretarul de stat al Ministerului Energiei, Constantin Borosan, a anunțat că începând cu anul viitor, Republica Moldova nu va mai fi dependentă de energia electrică cumpărată de la centrala de la Cuciurgan, controlată de autoritățile nerecunoscute din regiunea transnistreană.

Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni la Jurnal Tv, anunță Noi.md

Potrivit lui Borosan, în prezent, Moldova are mai multe contracte de achiziționare a energiei electrice, cu cel mai mare contract fiind cu Centrala termoelectrică Moldovenească din regiunea transnistreană (MGRES), la un preț de 66 dolari/MW. Acesta a subliniat importanța dezvoltării liniei electrice Vulcănești-Chișinău, care va reduce dependența de Cuciurgan.

„Noi avem o strategie pe iarna viitoare. Pe termen mediu-lung, vom da în exploatare linia electrică Vulcănești-Chișinău și vom scăpa de dependență, tranzitarea liniei electrice de la centrala electrică de la Cuciurgan”, a menționat oficialul.

Amintim că Chișinăul a prelungit, în octombrie 2023, contractul de achiziție a energiei electrice cu Centrala termoelectrică Moldovenească din regiunea transnistreană (MGRES), pînă la sfîrșitul anului 2024, la un preț de 66 dolari/MW.

7
1
0
0
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?