COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Valul doi COVID-19 în R. Moldova: În această săptămînă am putea avea și 600 de cazuri

Valul doi COVID-19 în R. Moldova: În această săptămînă am putea avea și 600 de cazuri

Republica Moldova se confruntă cu valul doi de infectări cu noul coronavirus.

O declarație în acest sens a fost făcută de prim ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, în cadrul unei conferințe de presă.


Potrivit lui, în această săptămînă s-ar putea înregistra un nou anti-record de 500-600 de cazuri înregistrate zilnic.

”Remarcăm valul doi al pandemiei, miercuri joi vineri am avut antirecord absolut pe plan mondial. Din păcate și noi sîntem în rînd cu toții. Este caracteristic această evoluție și în regiunea aproape de noi, mai multe țări din CSI și UE. Problema iarăși recapătă amploare mondială, explicația este la suprafață, am fost nevoiți să relaxăm activitățile economice, oamenii au început să interacționeze mai activ, sîntem în situația cînd nu mai putem aplica acel mecanism aplicat în luna martei”, a decarat Chicu.

Totodată acesta a menționat că relaxarea restricțiilor a dus la creșterea firească a numărului de infectați, iar în această săptămînă potrivit prognozelor specialiștilor am putea înregistra noi recorduri de infectări.

”Protejați-vă vă rog pentru ca este foarte dificil de asigurat prin sistemul medical a tuturor. Am discutat cu specialiștii despre prognozele lor, este aproape sigur că vom reănoi acele anti-recorduri, reluarea activității economice o s-o resimțim și săptămîna aceasta și am putea înregistra chiar și 500-600 cazuri pe zi. Rămîne acel apel să ne protejăm”, a mi declarat premierul.

Acesta a menționat că pe parcursul acestei săptămîni vor fi desfășurate ale 2000 de paturi în instituțiile medicale din Chișinău.

Reamintim că, pînă în prezent, în țara noastră au fost înregistrate 11 740 cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load