COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Stare de urgență: Procesul obținerii cetățeniei moldovenești, stopat

Stare de urgență: Procesul obținerii cetățeniei moldovenești, stopat

Procesul de obţinere a cetăţeniei moldoveneşti va fi îngheţat pe toată perioada stării de urgenţă.

Potrivit Infotag, despre aceasta a declarat prim-ministrul, Ion Chicu, după şedinţa Comisiei Situaţii Excepţionale, transmite Știri.md.

"Va fi îngheţat procesul de acordare a cetăţeniei Republicii Moldova, nu vorbim aici de cetăţenia prin investiţii, întrucît acest proces rămîne îngheţat, potrivit deciziei Parlamentului.

Vorbim de procesul normal, care niciodată nu a fost stopat. Am decis să îngheţăm procesul atît sub aspectul recepţionării cererilor, cît şi aprobării cererilor deja existente", a declarat Ion Chicu într-un briefing de presă.


El nu a explicat motivele unei astfel de decizii. Cu toate acestea, autorităţile în perioada pandemiei se confruntă cu problema reîntoarcerii cetăţenilor în ţară.

În pofida închiderii frontierelor, Comisia pentru Situaţii Excepţionale emite zilnic permise speciale pentru zborurile charter către Chişinău, cu scopul de a întoarce cetăţenii din străinătate.

Astfel, în ultimele zile, peste 700 de persoane s-au întors în ţară din Emiratele Arabe Unite, Italia, Marea Britanie şi Irlanda.

Lista pasagerilor care sînt evacuaţi de urgenţă cuprinde familiile cu copii, studenţi, persoanele care au fost tratate, femeile însărcinate, precum şi persoanele cu dificultăţi.

Miercuri, Comisia Situaţii Excepţionale a acordat permisiunea, pînă la sfîrşitul săptămînii, de a efectua zboruri din Londra şi Moscova.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load