Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Bulgaria înăsprește criteriile de acordare a cetățeniei

22 feb. 21:30   Externe
2471 0

Adunarea Națională a Bulgariei a votat modificarea legilor privind cetățenia, făcînd din cunoașterea limbii bulgare o condiție prealabilă pentru obținerea cetățeniei.

În conformitate cu noua legislație, persoanele care vor să obțină cetățenia bulgară pe baza originii bulgare sau prin intermediul unui părinte care a dobîndit cetățenia vor trebui să demonstreze că vorbesc fluent limba bulgară.

Cu toate acestea, cerința respectivă nu se va aplica persoanelor care obțin cetățenia prin adopție de către un cetățean bulgar, notează Noi.md cu referire la g4media.ro.

În plus, amendamentul introduce dispoziții privind revocarea cetățeniei în cazul în care se aduce în mod deliberat atingere prestigiului, instituțiilor sau intereselor naționale ale Bulgariei prin discursuri de ură sau acte împotriva statului sau a cetățenilor săi.

Proiectul de lege prevede, de asemenea, ca certificatele de cetățenie să fie acordate în cadrul unei ceremonii oficiale, fie la Ministerul Justiției, fie la misiunile diplomatice bulgare din străinătate.

Î

4
1
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?