X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1730

Stare de urgență: Procesul obținerii cetățeniei moldovenești, stopat

9 apr. 2020,, 12:45   Societate
3170 0

Procesul de obţinere a cetăţeniei moldoveneşti va fi îngheţat pe toată perioada stării de urgenţă.

Potrivit Infotag, despre aceasta a declarat prim-ministrul, Ion Chicu, după şedinţa Comisiei Situaţii Excepţionale, transmite Știri.md.

"Va fi îngheţat procesul de acordare a cetăţeniei Republicii Moldova, nu vorbim aici de cetăţenia prin investiţii, întrucît acest proces rămîne îngheţat, potrivit deciziei Parlamentului.

Vorbim de procesul normal, care niciodată nu a fost stopat. Am decis să îngheţăm procesul atît sub aspectul recepţionării cererilor, cît şi aprobării cererilor deja existente", a declarat Ion Chicu într-un briefing de presă.

El nu a explicat motivele unei astfel de decizii. Cu toate acestea, autorităţile în perioada pandemiei se confruntă cu problema reîntoarcerii cetăţenilor în ţară.


În pofida închiderii frontierelor, Comisia pentru Situaţii Excepţionale emite zilnic permise speciale pentru zborurile charter către Chişinău, cu scopul de a întoarce cetăţenii din străinătate.

Astfel, în ultimele zile, peste 700 de persoane s-au întors în ţară din Emiratele Arabe Unite, Italia, Marea Britanie şi Irlanda.

Lista pasagerilor care sînt evacuaţi de urgenţă cuprinde familiile cu copii, studenţi, persoanele care au fost tratate, femeile însărcinate, precum şi persoanele cu dificultăţi.

Miercuri, Comisia Situaţii Excepţionale a acordat permisiunea, pînă la sfîrşitul săptămînii, de a efectua zboruri din Londra şi Moscova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий