ONG-urile cer anchetarea cazului de interzicere a intrării jurnaliștilor ruși în Moldova

ONG-urile cer anchetarea cazului de interzicere a intrării jurnaliștilor ruși în Moldova

Mai multe organizații neguvernamentale de media din Republica Moldova au cerut Ministerului de Interne să investigheze motivul pentru care unii jurnaliști ruși nu au fost lăsați să intre în țara noastră, notează NOI.md.

De menționat că în noaptea de luni spre marți, doi jurnaliști ruși de la canalul RTVI, care urmau să-i ia un interviu președintelui Igor Dodon, au fost întorși de pe Aeroportul Chișinău de Poliția de Frontieră, care a argumentat că jurnaliștii nu și-au putut justifica scopul vizitei.

Printre ONG-urile care au semnat apelul adresat Ministerului de Interne se numără Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Electronice și Centrul de Investigații Jurnalistice, relatează portalul „Media Azi” al CJI.

Ultimul incident de pe Aeroportul Chișinău a avut loc la doar cîteva zile după ce ziarista Irada Zeinalova, prezentatoarea principalului buletin de știri de la postul rusesc NTV, a fost împiedicată să intre în R. Moldova din motive similare, revenind însă după scurt timp cu o invitație scrisă de la președintele Igor Dodon.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load