Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Președinția, revoltată de expulzarea jurnaliștilor ruși din Moldova

23 ian. 2018,, 12:40   Politică
2719 4

Reprezentanții Președinției s-au declarat indignați de faptul că încă o echipă de filmare din Rusia nu a fost lăsat să intre pe teritoriul Republicii Moldova, notează NOI.md.

Purtătorul de cuvînt al președintelui, Ion Ceban, a precizat că jurnaliștii postului rusesc de televiziune RTVI au prezentat invitația oficială a președintelui Igor Dodon la frontieră, dar cu toate acestea, accesul le-a fost interzis. În ciuda celor întîmplate, a remarcat Ceban, președintele va acorda interviul solicitat echipei de filmare ruse.

„Ne exprimăm indignarea față de încă un act de expulzare a jurnaliștilor de pe teritoriul Republicii Moldova și împiedicarea desfășurării în condiții normale a activității mass-mediei pe teritoriul țării noastre. În cazul dat, este vorba despre jurnaliștii postului internațional RTVI. Scrisoarea către aparatul președintelui Republicii Moldova cu rugămintea da a realiza un interviu a fost trimisă din oficiul RTVI amplasat la New York. Jurnaliștii au prezentat invitația oficială. Aparatul președintelui a contactat conducerea postului RTVI. Ne-am înțeles că președintele Igor Dodon va oferi un interviu în timpul apropiat”, se arată în declarația Președinției.

Cu doar cîteva zile în urmă, autoritățile de frontieră au interzis și accesul jurnalistei de la NTV Russia Irada Zeinalova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?