COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ministerului Sănătății: Pentru testarea în masă există peste 55 de mii de teste

 Ministerului Sănătății: Pentru testarea în masă există peste 55 de mii de teste

În prezent, sistemul de sănătate dispune de 55.000 de teste pentru diagnosticarea infecției COVID-19. Cifra a fost numită de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, la emisiunea Cutia Neagră, la TV8. Mai mult, șefa de la Sănătate susține că în luna iunie urmează să vină un nou lot 20.000 de teste.

„La momentul actual avem circa 55.000 de teste. Anterior am cumpărat 80.000 de teste, cele procurate centralizat din Fondurile de Asigurări Obligatorii de Asistență Medicală. Dar au fost și teste procurate din sursele Fondului Global – circa 20.000 de unități”, a spus Dumbrăveanu.

Totodată, ministra Sănătății a menționat că din sursele Fondului Global, în luna iunie urmează să fie cumpărate alte 20 de mii de teste, scrie agora.md.


În context, Dumbrăveanu a ținut să amintească de primele tranșe de teste gratuite oferite de OMS la începutul epidemiei COVID-19, de teste le donate de China și Federația Rusă și cele cîteva mii de teste oferite de agenții economici privați.

„Acum sîntem în plină transmitere comunitară și în aceste condiții mergem pe o testare masivă, inclusiv a contactanților și altor persoane”, a ținut să puncteze ministra.

Menționăm că de la începutul epidemiei de COVID-19, în R. Moldova au fost procesate în total 60.262 de teste. Numărul probelor procesate zilnic trece de 1.000 de teste. La 4 iunie au fost efectuate 1.449 de teste, dintre care 1.173 primar.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load