COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Fără panică! La 80% dintre oameni boala trece fără simptome și în formă ușoară

Fără panică! La 80% dintre oameni boala trece fără simptome și în formă ușoară

Cetățenii Moldovei nu trebuie să panicheze în privința coronavirusului, deoarece la 80% dintre oameni boala va trece fără simptome și în formă ușoară.

Declarația a fost făcută de directorul adjunct al Institutului de Medicină Urgentă, Igor Curov, în cadrul emisiunii "Vineri" (Пятница) cu Anatol Golea de la postul de televiziune RTR Moldova, relatează enews.md.

El a îndemnat cetățenii să nu intre în panică, deoarece 80% dintre oameni vor trece peste boală fără a avea simptome și într-o formă ușoară. "Nici măcar nu vor înțelege că s-au îmbolnăvit. Și doar 20% vor avea nevoie de asistență medicală și de spitalizare. Orice panică și stres scade imunitatea, iar forțele interioare vor fi cheltuite acolo unde nu este nevoie. De aceea, recomand respectarea măsurilor de carantină și nici un fel de panică", a îndemnat Igor Curov.

De asemenea, el a comentat reluarea activității unor magazine și întreprinderi nealimentare, care anterior au fost închise în legătură cu anunțarea în țară a stării de urgență.


"Întreprinderile de necesitate vitală trebuie să funcționeze. E clar. Este vorba despre magazinele de produse de uz casnic și de produse de igienă. Totul depinde de noi, cum vom organiza activitatea acestor magazine: accesul cumpărătorilor, dezinfectarea. Să fie permisă intrarea cetățeanului în mască și mănuși, cîte unul - atunci nu va exista riscul de infecție", a declarat directorul adjunct al Institutului de Medicină Urgentă.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load