COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon: Panica poate aduce mai multe pierderi decît virusul

Dodon: Panica poate aduce mai multe pierderi decît virusul

Președintele Igor Dodon susține că panica lansată în plină criză provocată de coronavirus poate aduce mai multe pierderi decît virusul propriu-zis. Afirmația a fost făcută, în ieri seara, în cadrul unei emisiuni la NTV Moldova.

Șeful statului a amintit despre urgența de sănătate publică înregistrată în Moldova acum cîțiva ani, cînd de gripa AN1H1 s-au îmbolnăvit 36 de mii de persoane. Potrivit președintelui, deși toate spitalele raionale erau atunci pline cu bolnavi, sistemul medical a făcut față pentru că nu a fost semănată panica.

”Toți dintr-o dată au devenit specialiști. Trebuie să lăsăm medicii și autoritățile să lucreze”, a spus Dodon.


Președintele a făcut apel la solidaritate cu medicii care luptă cu pandemia, la calm și resepctarea tuturor instrucțiunilor date de autorități.

”Vom face tot posibilul ca să facem față situației”, a declarat președintele țării.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătății la ora 18:00, în Moldova sînt 66 de cazuri confirmate cu COVID-19. Dintre acestea, în 35 de cazuri virusul a fost transmis la nivel local, iar în 31 – au fost importate. Printre persoanele diagnosticate cu COVID-19, 29 sînt bărbați, iar 37 – femei, dintre care una este însărcinată. Numărul cel mai mare de îmbolnăviri cu COVID-19 sînt din Chișinău – 27 și Hîncești – 15. În raionul Soroca sînt înregistrate 4 cazuri, iar în Ialoveni, Ștefan Vodă și Sîngerei – cîte 3. Cîte 2 cazuri confirmate cu COVID sînt documentate în Anenii Noi, Cantemir și Căușeni.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load