Declarațiile lui Mihai Munteanu după scandalul demiterilor de la Teatrul de Operă

Declarațiile lui Mihai Munteanu după scandalul demiterilor de la Teatrul de Operă

Mai mulți artiști ai Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu” au fost anunțați că nu mai activează în cadrul instituției printr-un SMS.


Cel puțin asta a declarat pentru TV8 artistul poporului Mihai Munteanu. Potrivit lui, cauza demisionărilor a constatat în faptul că artiștilor nu le-a fost prelungit contractul de muncă. 


Mihai Munteanu a precizat că directorul teatrului Ion Grosu l-a anunțat personal că nu-i prelungește contractul. În acest sens, artistul a declarat că nici nu dorește să fie restabilit în funcție.


„Eu nici nu m-am interesat cînd expiră termenul de contract. Directorul a trecut toată lumea la contract, fără să anunțe pe cineva despre acest fapt. Și trece un an, și el nu prelungește contractul. Se făcea tot incognito. Nimeni nu știau cîți bani se înscriau în contabilitate pentru că noi îi primeam pe card”, a declarat Mihai Munteanu.


Cei de la Ministerul Educației Culturii și Cercetării au declarat că instituția s-a autosesizat pe acest caz. „O persoană desemnată de minister se va întîlni azi sau mîine cu toate părțile implicate și va clarifica în detalii ce se întîmplă”, a declarat reprezentantul Guvernului Iurie Cristea.


Portalul Noi.md a scris săptămîna trecută despre deciziile fără precedent luate de conducerea Teatrului de Operă și Balet, în urma cărora 17 angajați ai instituției, au fost demiși. Informația a fost făcută publică de interpretul de muzică populară Anatol Latîșev și confirmată și de alte surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load