TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Avocatul lui Morari oferă detalii noi în cazul clientului său

Avocatul lui Morari oferă detalii noi în cazul clientului său

Avocatul lui Viorel Morari, Vasile Flotea, a spus că nu l-a asistat pe clientul său în momentul reținerii și la audieri, menționînd că acestuia i-ar fi fost impus un avocat din oficiu.

Apărătorul a declarat, pentru Anticoruptie.md, că nu poate să se expună asupra acuzațiile aduse de procurori, menționînd că învinuirea nu a fost înaintată, deocamdată.


„Din discuția avută cu clientul meu, am înțeles că nu i-a fost înaintată învinuirea. Nici eu nu am văzut-o și nu pot să mă expun deocamdată asupra acuzațiilor care i se aduc”, a declarat Vasile Flotea pentru sursa citată.

Întrebat despre intenția Procuraturii Generale de a cere aplicarea arestului preventiv în privința lui Viorel Morari, Vasile Foltea a spus că procurorul pe caz urmează mai întîi să demonstreze în instanță temeiul aplicării arestului. „Ei pot să ceară arestul, dar instanța va decide dacă există pericolul ca învinuitul să împiedice urmărirea penală, dacă există o bănuială rezonabilă sau este vorba de o răfuială politică”, a comentat apărătorul.

Amintim că șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost reținut pe 10 ianuarie. Acesta este bănuit de abuz în serviciu și fals în acte publice. Mai exact, Morari este suspectat că, în martie 2017, a înregistrat contrar cerințelor legale o plîngere depusă de fostul președinte PDM, Vlad Plahotniuc. Ulterior, ar fi falsificat mai multe acte procesuale pe parcursul urmării penale, cu scopul de a-și proteja interesele sale, dar și pe cele ale lui Plahotniuc și ale oamenilor din anturajul lui, pentru ca aceștia să nu fie bănuiți în cauza penală privind furtul miliardului.

Precizăm că Viorel Morari pledează nevinovat. Procurorii spun că acesta nu cooperează cu anchetatorii.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load