Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Brazilia deschide o anchetă împotriva lui Elon Musk

8 apr. 09:00   Externe
1971 0

Un judecător al Curţii Supreme din Brazilia a dispus duminică deschiderea unei anchete împotriva lui Elon Musk, proprietarul platformei X (fostă Twitter), care l-a acuzat de "cenzură" şi i-a cerut demisia pe această reţea socială, scrie agerpres.

Într-o hotărîre judiciară consultată de AFP, magistratul Alexandre de Moraes a evocat o presupusă "exploatare criminală a platformei X" din partea miliardarului american, care este şi patronul Space X şi Tesla.

Sîmbătă, Elon Musk a declarat că X ridică toate restricţiile decise de judecătorul Alexandre de Moraes privind anumite conturi nedeclarate din Brazilia şi va publica detaliile ordinului, în ciuda interdicţiei judecătorului de a face acest lucru.

"Acest judecător a aplicat amenzi masive, a ameninţat cu arestarea angajaţilor noştri şi a tăiat accesul la X în Brazilia", a postat Musk sîmbătă seara.

Duminică, el a continuat seria atacurilor şi a scris pe X că "acest judecător a trădat cu neruşinare şi în mod repetat Constituţia şi poporul brazilian. El ar trebui să demisioneze sau să fie pus sub acuzare".

0
4
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?