Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Munteanu a spus cîte dosare are fugarul Plahotniuc

23 apr. 10:08   Societate
6917 0

Fostul lider al Partidului Democrat din Moldova, fugarul om de afaceri, Vlad Plahotniuc are foarte multe dosare penale pe numele său.

Declarațiile au fost făcute de către în cadrul unei emisiuni televizate de către procurorul general interimar, Ion Munteanu.

„ - Cîte dosare are Vladimir Plahotniuc ?”, a fost întrebat Munteanu.

„ - Suficiente”, a răspuns procurorul general interimar.

Reamintim că recent Ministerul Justiției a anunțat că începe lupta pentru vila de lux din Franța al fugarului Vlad Plahotniuc.


Instituția a anunțat concurs pentru selectarea unui birou de avocați, care să reprezinte interesele Moldovei în instanțele străine și instituţiile de arbitraj naţionale şi internaţionale, cu scopul apărării intereselor țării, în cadrul cauzei penale, în privința unor cetățeni ai țării noastre, examinate de instanțele franceze.

Noi.md menționează că, deși Ministerul Justiției nu oferă multe detalii despre cauzele penale descrise, totuși se cunoaște despre înghețarea unei vile din Sciez a fostului lider democrat, Vladimir Plahotniuc, în anul 2022. În 2023 s-a aflat că a fost pus sechestru pe o vilă a lui Plahotniuc din Elveția, iar în 2024 procurorii au găsit în Sciez și un apartament care în aparține omului de afaceri controversat și în care se afla, potrivit lor, una dintre rudele lui.

La începutul anului curent, procurori moldoveni, de comun cu mai mulți colegi de-ai lor din Elveția și Franța au efectuat percheziții în locuințele lui Plahotniuc din cele două state. În locuințe au fost găsite obiecte de lux, dar și sume mari de bani, iar oamenii legii anunțau că înaintea acestor acțiuni imobilele au fost indisponibilizate.

4
3
1
3
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?