COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Am putea aveam un nou val de coronavirus: Ce ne așteaptă din toamnă?

Am putea aveam un nou val de coronavirus: Ce ne așteaptă din toamnă?

Autoritățile de la Chișinău au început să se pregătească de sezonul rece, perioadă în care este așteptat un nou val de gripă, dar și alte infecții respiratorii.

În cadrul unei conferințe de presă, secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Constantin Rîmiș, a declarat că Ministerul Sănătății este pregătit să facă față sezonului rece și se ia în calcul apariția unui nou val de epidemie cu noul tip de coronavirus.

„Pandemiile pot evolua în valuri. Evoluția procesului epidemic are episoade de creștere și descreșere. Ultimele 3 săptămîni am avut în jur de 1500 cazuri săptămînal, sîntem într-un val de acutizare. Cît despre sezonul rece, desigur că noi avem un plan de măsuri bine pregătit, ne pregătim de sezonul rece. Am întreprins măsuri organizatorice, lucrătorii medicali sînt pregătiți”, a declarat Rîmiș.


De precizat că, la ora actuală, peste peste 6300 cazuri de infectare cu noul coronavirus rămîn active, peste 400 de persoane aflîndu-se în stare gravă. Totodată, peste 70% din totalul de cazuri confirmate pînă acum se declară vindecate.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load