COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

80% dintre persoanele infectate cu COVID-19 de la Spitalul din Soroca sînt medici

80% dintre persoanele infectate cu COVID-19 de la Spitalul din Soroca sînt medici

Din cele 33 de cazuri confirmate ieri de coronavirus la cetățenii raionului Soroca, în 27 de cazuri este vorba despre lucrători medicali ai Spitalului Raional Soroca, inclusiv medici și asistente medicale, potrivit observatorul.md.

Sursa citată mai scrie că există riscul ca Spitalul Raional Soroca să intre în carantină.

La moment se investigează situația de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, urmează ca ei să ne informeze care sînt necesitățile și cum trebuie să procedăm. Eu nu sînt specialist în domeniu și nu vă pot spune. S-au luat măsurile necesare, contacții au fost trimiși în carantină, inclusiv pacienții. Doar că trebuie să înțelegeți că nu este așa de ușor de stabilit contacții, mai ales că avem cetățeni care ascund datele cu cine au discutat și interacționat, este un lucru nevoios și voluminos. Cetățenii nu trebuie să facă panică, iar medicii trebuie să-i numim eroi”, a declarat Veaceslav Rusnac conducătorul Comisiei pentru Situații Excepționale Soroca


De partea cealalătă, azi ministra Sănătății a spus că deocamdată spitalul rămîne a fi funțional, fiind pus sub monitorizarea Ministerului Sănătății.

„Dat fiind faptul că este dotat corespunzător, există potențial la nivel de resurse umane, la etapa respectivă rămîne a fi funcțional sub monitorizarea continuă care este realizată de către Ministerul Sănătății”, a precizat Viorica Dumbrăveanu.

În total, în raionul Soroca 71 de persoane au fost diagnosticate cu virusul COVID-19.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load