TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Recursul avocaților lui Șor, respins de Curtea Supremă de Justiție

Recursul avocaților lui Șor, respins de Curtea Supremă de Justiție

Magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au respins recursul avocaților lui Ilan Șor împotriva încheierii Curții de Apel Cahul prin care deputatul a fost anunțat în căutare, pe numele său fiind emis și un mandat de arest.

„Am contestat încheierea Curții de Apel Cahul în partea aplicării arestului și a anunțării în căutare. Astăzi a avut loc examinarea recursului pe care l-am depus împotriva încheierii. După examinarea recursului, judecătorii CSJ au emis respectiva încheiere prin care recursul apărării a fost respins și a fost menținută încheierea Curții de Apel Cahul”, ne-a comunicat avocatul lui Șor, Vadim Banaru.


Ministerul Afacerilor Interne a declarat anterior că l-a anunțat în căutare națională și internațională pe deputatul Ilan Șor. Acțiunea este pusă în sarcina Inspectoratului General al Poliției din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Decizia MAI vine după ce magistrații Curții de Apel Cahul au emis la 25 iulie un mandat de arest pe numele lui Ilan Șor la solicitarea procurorilor anticorupție, pe motiv că acesta nu s-a prezentat în ședința programată pe 19 iulie la CA Cahul, deși se afla sub control judiciar. Se întîmpla după două săptămîni în care Ilan Șor nu a mai apărut în spațiul public și după ce în presă s-a vehiculat că încă la 14 iunie, în ziua în care PDM a plecat de la guvernare, acesta ar fi părăsit R. Moldova cu un avion privat.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load