Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Un învinuit în dosarul fraudei bancare, reținută de CNA

5 apr. 11:52   Societate
2606 0

Un bărbat, anunțat în căutare în dosarul ”Banca de Economii”, a fost reținut la data de 4 aprilie 2024, fiind învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari și escrocherie.

Acesta a fost preluat de CNA la punctul de trecere a frontierei de stat Tudora-Starokazache, după ce organelle de drept din Ucraina l-au extrădat în baza mandatului de căutare cu ulterioara arestare, emis de autoritățile moldovene.

Cauza penală a fost pornită în martie 2013, de către Procuratura Generală în baza autosesizării. Ulterior, la aceasta au fost conexate și alte cauze penale pornite de Centrul Național Anticorupție, urmărirea penală fiind efectuată de către organul de urmărire penală al CNA sub conducerea Procuraturii Anticorupție. Conform ordonanța Procurorului General interimar și schimbările în competență, Procuratura Anticorupție exercită urmărirea penală în această cauză în continuare.

Potrivit materialelor cauzei, învinuitul, în coparticipare cu alte persoane, ar fi comis infracțiunea de spălare de bani, în sumă de 2 500 000 de lei, prin operarea mai multor transferuri pe diferite conturi, inclusiv ale companiei pe care o gestiona, astfel urmărind deghizarea provenienței banilor proveniți dintr-un credit luat de la Banca de Economii în anul 2011.

Bărbatul a fost plasat în izolator pentru 72 de ore și urmează a fi cercetat pentru infracțiunile care i se incriminează.


Anterior, Procuratura Anticorupție a anunțat despre faptul că, în iulie 2023, cinci persoane implicate au fost deferite justiției și în noiembrie 2023, alte șase persoane au fost deferite justiției pentru cauzarea Băncii de Economii un prejudiciu de 11 milioane lei.

Notă: Persoana acuzată de săvîrșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atîta timp cît vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărîre judecătorească de condamnare definitivă.4
0
0
4
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?