Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Precizările MAEIE referitor la persoanele care au dreptul să dețină pașapoarte diplomatice

13 aug. 2019,, 16:20   Politică
2391 0

Cetățenilor moldoveni care au ocupat funcția de președinte al Republicii Moldova, de șef al Legislativului, de premier, de „preşedinte al Prezidiului Sovietului Suprem al R.S.S.Moldoveneşti, precum şi soţiilor acestora” le sînt eliberate pașapoarte diplomatice, potrivit legislației.

De asemenea, dreptul de a deține astfel de pașapoarte îl au și cetățenii R.Moldova „care au rangul diplomatic de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Moldova, precum şi soţiilor/soţilor acestora”. Precizările au fost făcute de către purtătorul de cuvînt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Alex Roitman, scrie radiochisinau.md.

„MAEIE în eliberarea documentelor speciale se va conduce de prevederile legislației în vigoare, acte adoptate de către Parlamentul Republicii Moldova”.

Amintim că după ce șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a solictat MAEIE să retragă pașapoartele diplomatice demnitarilor care nu mai sunt în funcție, autoritățile au anunțat că un astfel de act a fost ridicat la 10 august la un punct de trecere al frontierei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?