COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Comisia de cooperare între Parlamentele Moldovei și Rusiei își va relua activitatea

Comisia de cooperare între Parlamentele Moldovei și Rusiei își va relua activitatea

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut, astăzi, o întrevedere cu prim-vicepreședintele Comitetului pentru afaceri cu CSI, integrarea eurasiatică și relațiile cu compatrioții al Dumei de Stat a Federației Ruse, Konstantin Zatulin.

Oficialii au discutat stadiul actual al colaborării moldo-ruse la nivel interparlamentar, precum și în domeniile comercial-economic, investițional migrațional, etc.

A fost remarcată evoluția pozitivă a relațiilor Republicii Moldova cu Federația Rusă - unul dintre cei mai importanți parteneri externi ai țării noastre. Totodată, interlocutorii au menționat că există un volum mare de lucru care urmează a fi efectuat în colaborarea bilaterală, în special în cea comercială și umanitară. În context, părțile au convenit asupra reluării activității plenare a Comisiei de cooperare între Parlamentele Moldovei și Rusiei.

Konstantin Zatulin a pledat pentru activizarea dialogului în reglementarea chestiunilor legate de muncitorii migranți. ”Întrebările ce țin de migrația de muncă, debirocratizarea procedurilor pentru cetățenii Moldovei aflați în Rusia la muncă sînt foarte importante în agenda noastră”, a menționat oficialul rus.


Greceanîi a mulțumit oficialului rus pentru poziția constructivă în această chestiune importantă. ”Ne dorim să creăm condiții cît mai bune de muncă în Republica Moldova. Totodată nimeni nu poate împiedica migrația forței de muncă, de aceea autoritățile Republicii Moldova sînt preocupate de problemele precum protecția socială, condițiile de muncă și cele legate de ședere ale cetățenilor noștri în Federația Rusă”, a spus Președintele Parlamentului.

”Relațiile dintre popoarele noastre s-au edificat timp de secole, de aceea autoritățile trebuie să urmeze calea întemeiată de popoarele noastre”, a accentuat Zinaida Greceanîi.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load