Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Greceanîi explică de ce are nevoie Moldova pentru un progres economic

5 sep. 2019,, 10:50   Politică
2485 6

Potrivit președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, pentru un „progres economic”, Moldova, în primul rînd, are nevoie de stabilitate politică.

„O astfel de stabilitate politică poate fi asigurată doar de partidele politice de guvernare, prin încheierea unui acord. Stabilitatea politică este încrederea care ajută la atragerea investițiilor”, a spus politicianul.

Greceanîi a subliniat că Moldova ar trebui să păstreze toate acordurile pe care le-a încheiat anterior cu țările din Vest și Est. Vorbim despre Acordul de Asociere a Moldovei cu UE și statutul de observator pe care țara noastră l-a primit în cadrul UEEA altele.

„Sîntem interesați de ambele piețe în calitate de piețe de desfacere”, a adăugat spicherul Parlamentului.

În acest context, Zinaida Greceanîi a amintit că a fost pregătit un nou acord de cooperare cu blocul ACUM, care, în prezent, se află la etapa de dezbateri.


„Toate aceste momente ar trebui indicate în noul acord, astfel încît partenerii noștri străini să înțeleagă ce ar trebui să aștepte de la autoritățile moldovenești. Modul în care intenționează autoritățile moldovenești să continue. În numele țării noastre, în numele cetățenilor noștri, trebuie să căutăm puncte de tangenţă, trebuie să căutăm ceea ce ne unește și nu ceea ce ne separă”, a adăugat preşedintele Parlamentului RM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?