Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

MAEIE, răspuns pentru Zaharova: "Respingem orice tentativă de a submina aceste eforturi"

25 aug. 2023,, 17:27   Politică
3905 2

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene condamnă declarațiile recente făcute de reprezentanta oficială a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, potrivit căreia Occidentul atrage în mod activ Republica Moldova în conflictul din Ucraina.

Drept răspuns, MAEIE precizează că neutralitatea Moldovei nu înseamnă izolare.

"Autoritățile dezvoltă parteneriate cu organizații și state pentru a păstra pacea și securitatea țării. În acest sens, Republica Moldova cooperează cu cei care promovează valorile democratice", se arată în declarația Minsterului.

Instituția mai precizează că R.Moldova va continua să ofere Ucrainei asistența necesară atît la nivel bilateral, cît și în cadrul organizațiilor internaționale.

Reprezentanții Ministerului de Externe mai spun că R.Moldova este hotărîtă să devină un stat membru al UE.


"Avem un mandat puternic din partea cetățenilor, care au ales să trăiască într-o lume liberă, democratică și prosperă - UE. Respingem orice tentativă de a submina aceste eforturi. Republica Moldova rămîne ferm ancorată în spațiul valoric european", mai atestă declarația.

Menționăm că reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe Maria Zaharova a declarat că Occidentul, în ciuda statutului neutru consacrat în Constituția Moldovei, continuă să implice activ republica în conflictul din Ucraina.

7
0
0
1
34

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?