X 
Jocurile Olimpice stiri: 116
Transnistria stiri: 1453

Cine a cîștigat alegerile prezidențiale în Panama

7 mai. 03:30   Externe
2303 0

José Raul Mulino, favorit în sondaje şi înlocuitor al fostului preşedinte Ricardo Martinelli (2009-2014), condamnat pentru spălare de bani şi refugiat în ambasada din Nicaragua, a cîştigat detaşat, duminic,ă alegerile prezidenţiale din Panama.

Avocatul în vîrstă de 64 de ani a obţinut peste 34% din voturi, cu nouă puncte în faţa principalului său adversar, fostul consul Ricardo Lombana, care şi-a recunoscut înfrîngerea.

"Îmi face plăcere, în numele Tribunalului Electoral, să vă informez că aţi cîştigat preşedinţia Republicii Panama", a declarat preşedintele Tribunalului Electoral, Alfredo Junca, într-o convorbire telefonică cu Mulino, transmisă în direct la televiziune, notează Noi.md cu referire la news.ro.

Mai devreme, Lombana le-a spus susţinătorilor săi: "Îl recunosc pe preşedintele ales al Republicii Panama, José Raul Mulino" şi "îi doresc toate cele bune".

Trei milioane de panamezi au fost chemaţi să-şi aleagă preşedintele şi să aleagă cei 71 de deputaţi ai parlamentului unicameral şi guvernele regionale în cadrul acestor alegeri cu un singur tur de scrutin şi cu majoritate simplă. Prezenţa la vot a fost de peste 77%.

0
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?