X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ce consecințe ar putea avea scandalul diplomatic dintre Moldova și Rusia - deputați

31 iul. 2023,, 15:41 (reactualizat 1 aug. 2023,, 07:31)   Politică
5712 0

Scandalul din jurul presupuselor acțiuni de spionaj desfășurate la sediul Ambasadei ruse la Chișinău a provocat noi tensiuni în relația dintre R.Moldova și Federația Rusă.

Noile informații dezvăluite recent într-o investigație jurnalistică au determinat Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene să reducă numărul personalului diplomatic rus acreditat la Chșinău, explicația guvernării fiind că R.Moldova a devenit de mai mulți ani „ținta unor activități ostile din partea Federației Ruse”.

Reacția diplomației ruse nu s-a lăsat mult așteptată. Oficialii ruși au declarat deja că nu vor lăsa fără răspuns gestul guvernării de la Chișinău, avertizînd asupra riscului de deteriorare relațiilor bilaterale.

Totuși care sînt percepțiile parlamentarilor moldoveni vizavi de acest conflict diplomatic? Cu ce cred ei că se va solda această confruntare deschisă între părți și cît de justificate sînt acțiunile guvernării - au răspuns într-o nouă ediție "Recreația politică" fruntașii PAS-ului, dar și cei ai opoziției.

5
1
1
8
23

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?