Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Die Welt: Occidentul este impresionat de eficiența vaccinului rusesc împotriva COVID-19

4 feb. 2021,, 07:35   Externe
1932 7

Rusia a reușit să surprindă țările occidentale prin crearea vaccinului împotriva coronavirusului "Sputnik V". Această opinie a fost exprimată de jurnalistul Jacques Schuster într-un articol pentru ziarul german Die Welt.

Potrivit lui, Rusia de mult timp nu a mai putut impresiona Occidentul cu invențiile sale. Astfel, ultima dată alte țări, cu respirația oprită, au urmărit succesul Moscovei în 1957, cînd Uniunea Sovietică a reușit să lanseze în spațiu primul satelit artificial al Pămîntului. În acest mod Moscova a arătat că poate lansa acum rachete nucleare pe continentul american, transmite lenta.ru.

"Numai că vaccinul împotriva coronavirusului, care a ajuns mai devreme pe piață, a arătat că Rusia este, probabil, mai mult decît "Volta Superioară cu rachete nucleare "(așa cum a descris URSS fostul cancelar al Germaniei, Helmut Schmidt)", a menționat Schuster. De asemenea, el a atras atenția asupra numelui vaccinului, care face referire la lansarea primului satelit.

Jurnalistul a subliniat că eficiența vaccinului, precum și acordurile de utilizare a acestuia în străinătate au conferit prestigiu Rusiei, care va fi folosit și pe plan politic. Președintele țării, Vladimir Putin, va folosi orice posibilitate pentru a sublinia superioritatea sistemului său, a conchis autorul articolului.
Pe 2 februarie, în revista The Lancet au apărut date că rezultatele celei de-a treia etape a testării Satelit V au demonstrat o eficiență de 91,6% împotriva coronavirusului. La testarea vaccinului au participat 19 866 de persoane.

Acest lucru demonstrează în mod convingător siguranța și eficiența acestuia. În plus, rezultatele au confirmat justificarea înregistrării rapide a vaccinului în Rusia.


Reamintim că, potrivit unui sondaj realizat anterior de Noi.md, majoritatea cetățenilor sînt pentru ca vaccinarea să fie realizată doar la dorință. Totodată, internauții sînt de părere că Moldova poate decide și singură ce tip de vaccin să administreze populației.

De menționat că anterior, Rusia și-a exprimat disponibilitatea de a furniza Moldovei 100.000 de doze de vaccin anti-COVID Sputnik V, iar restul dozelor necesare pentru țară timp de 4-6 luni în cazul în care vaccinul ar fi fost înregistrat. Potrivit acestuia, la 20 ianuarie, Fondul Rus de Investiții Directe a furnizat părții moldovenești întregul pachet de materiale pentru înregistrarea rapidă a Sputnik V.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?