X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Interzicerea trotinetelor electrice: o astfel de măsură a fost adoptată într-un oraș european

18 apr. 20:30   Externe
1950 0

În orașul german Gelsenkirchen, de la sfîrșitul săptămînii viitoare, toate serviciile de închiriere a trotinetelor electrice vor înceta să funcționeze după o interdicție judecătorească.

Începînd cu 20 aprilie, serviciile de închiriere Bolt și Tier din Gelsenkirchen, care aveau în oraș un parc de 350 de scutere, vor înceta să mai funcționeze, după o dispută îndelungată cu administrația orașului.

După o serie de accidente cu implicarea trotinetelor electrice, primăria din Gelsenkirchen a început să formuleze cerințe față de aceste servicii, cerînd măsuri care să contribuie la prevenirea comportamentului iresponsabil al utilizatorilor pe șosea, cum ar fi transportarea mai multor persoane în același timp sau deplasarea cu viteză mare în zonele pietonale, relatează Noi.md cu referire la eurointegration.

În special, municipalitatea dorea ca pentru a închiria trotineta, utilizatorul trebuie să se identifice cu o carte de identitate sau un permis de conducere, considerînd că anonimatul este principala cauză a iresponsabilității.

Serviciile de închiriere nu au fost de acord cu astfel de condiții, propunînd în schimb, ca măsură de siguranță, un test la viteză de reacție.


În cele din urmă, municipalitatea a interzis serviciile de închiriere, iar Tribunalul Administrativ din Gelsenkirchen a confirmat provizoriu legalitatea acestei decizii.

Serviciile sînt obligate să își retragă trotinetele de pe străzi pînă pe 20 aprilie. Utilizarea trotinetelor electrice proprii în oraș este permisă.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?