VOX: Cetățenii moldoveni sînt în drept să aleagă ce fel de vaccin să le fie administrat

Cetățenii moldoveni sînt în drept să aleagă ce fel de vaccin să le fie administrat, așa cum sînt în drept să decidă dacă se vaccinează sau nu împotriva Covid-19.

O asemenea convingere au expus locuitorii capitalei, în cadrul unui sondaj de opinie realizat de Noi.md, în contextul controverselor iscate în jurul siguranței și eficacității vaccinurilor anti-Covid produse de diferite companii. Unii intervievați au optat pentru efectuarea unui sondaj de opinie în masă, pentru a stabili de care vaccin să fie administrat populației.

Iată cum și-au explicat participanții la sondaj punctul de vedere:

- Sigur că trebuie să avem acces la diferite tipuri de vaccin. La noi oamenii citesc, se informează de pe internet. Acest lucru îl privește pe fiecare. Dar eu, de exemplu, sînt împotriva vaccinului.

- Cetățenii R.Moldova trebuie să aibă acces la toate tipurile, să aleagă, e democrație, fiecare este în drept să decidă de unde să primească vaccinul: din America sau Rusia. Important e să ajute oamenii, să aibă efect.


- Eu cred că fiecare are libertatea de a alege, tu privești știrile care îți plac, așa e și cu vaccinurile. De exemplu, aș da încredere celor care au fost testate. Nu am nimic împotriva Sputikului rusesc, dar nu a fost autorizat de OMS.

- Dacă pînă astăzi virusul nu a fost identificat, atunci nici vaccinul nu putea fi gasit. Deci, acesta nu e vaccin, dar e un medicament fără efect.

- Mai mult am încredere în vaccinurile rusești. Lucrul rusesc este lucru rusesc! Dacă în Rusia demult se pun vaccinuri și nu sînt efecte adverse, trebuie să acceptăm atunci.

- Eu cred că problema trebuie să fie discutată la Ministerul Sănătății, iar apoi să fie făcut un sondaj unde toți cetățenii să-și expună opinia poprie - vaccinuri de la mai mulți producători sau unul sigur.

Reamintim că, potrivit unui sondaj realizat anterior de Noi.md, majoritatea cetățenilor sînt pentru ca vaccinarea să fie realizată doar la dorință. Totodată, internauții sînt de părere că Moldova poate decide și singură ce tip de vaccin să administreze populației.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load