ONU: dezvoltarea activă a agriculturii accelerează schimbările climatice

ONU: dezvoltarea activă a agriculturii accelerează schimbările climatice

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a publicat un raport despre pericolele creșterii producției agricole pentru planetă.


Potrivit experților, fermele, gospodăriile zootehnice și plantațiile  generează mai mult de o treime din dioxidul de carbon emis în atmosferă, ceea ce duce la secete severe și la creșterea temperaturii.



Populația Pămîntului este într-o continuă creștere – acest lucru duce la o creștere a necesității de hrană bogată în calorii. În același timp, creșterea numărului de animale nu este o opțiune: în 2011, Organizația ONU pentru Alimentație și Agricultură a declarat că sectorul de creștere a bovinelor este răspunzător pentru 39% din poluarea produsă de agricultură.



De atunci, situația nu s-a schimbat profund, a declarat într-un raport Grupul interguvernamental al ONU pentru schimbările climatice. Agricultura continuă să reprezinte mai mult de o treime din totalul emisiilor de dioxid de carbon – pentru comparație, industria, transportul și centralele electrice reprezintă cumulativ aproximativ 60% din emisii.



Creșterea stratului de ozon după revoluția industrială, care intensifică încălzirea globală, a dus la secete mai frecvente, prelungite și mai severe într-o mare parte a lumii, inclusiv în Mediterana, în anumite părți din Asia, America de Sud și o mare parte din Africa.
Raportul prezintă cîteva sugestii cu privire la ceea ce pot face oamenii pentru a schimba situaţia - în primul rînd să scadă consumul de carne și să reducă deşeurile alimentare.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load