X 
Arşiţa stiri: 169
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Vladislav Gribincea: "Voi сere respectuos CSM să-și revizuiască hotărîrea de azi"

21 mai. 13:39   Societate
2637 0

Juristul Vladislav Gribincea a venit cu o reacție după ce astăzi plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărît neadmiterea dosarului său în concursul pentru ocuparea funcției de judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), notează Noi.md.

"Sper că e doar o neînțelegere nefericită! Nu m-am înscris în concursul pentru CSM și am trecut vettingul pentru a nu mă conforma unor formalități ușor de îndeplinit.

a) Certificatul medical invocat de CSM poate fi obținut doar la îndreptarea CSM, de la o comisie specială care se convoacă destul de rar în scopul verificării sănătății judecătorilor și procurorilor. Eu nu am fost contactat niciodată de către CSM pentru a ridica această îndreptare și a merge la Comisia specială {...}.

Eu dețin un certificat medical valabil emis de Comisia specială, întocmit în contextul concursului pentru funcția de Procuror General {...}.

b) În ceea ce privește cele 2 recomandări, am scris din start în cererea de participarea la concurs că solicitarea acestora este o formalitate excesivă. Ele nu pot să răspundă la criteriile în baza cărora sînt evaluați candidații pentru CSJ. Cred că este nepotrivit să ceri candidaților pentru CSJ să caute 2 persoane pe care să le roage să le scrie recomandări, la care ulterior puțini cine atrag atenția. În opinia mea, „recenziile” sînt o reminiscență birocratică din trecut la care trebuie de renunțat.


Judecătorii CSJ trebuie evaluați în baza abilităților și calităților personale stabilite CSM, nu în baza recomandărilor, care, în Republica Moldova, mai degrabă turbură apele decît le clarifică {...}.

Voi solicita respectuos CSM să își revizuiască hotărîrea de astăzi", se arată în mesajul lui Gribincea.

Menționăm că motivul neadmiterii dosarului său în etapele următoare ale concursului a fost lipsa unor documente esențiale, ceea ce a făcut ca dosarul să fie considerat incomplet, potrivit CSM.

0
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав