COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un profesor de matematică din Chișinău și-a vopsit barba în albastru (FOTO)

Un profesor de matematică din Chișinău și-a vopsit barba în albastru (FOTO)

Alex Leahu este un tînăr profesor de matematică care predă la Liceul Teoretic „Spiru Haret” din Chișinău. Iar pentru a-și motiva elevii de clasa a VII-a, acesta le-a promis că își va vopsi barba în culoare albastră dacă mai mult de jumătate de clasă va obține note de 9 și 10 la test.

În liceul „Spiru Haret” sînt cinci clase de a-VII-a. Astfel, deoarece una dintre ele a reușit să obțină note de 9 și 10, Alex și-a vopsit barba în albastru, scrie diez.md.

„Deoarece e dificil să-ți vopsești undeva barba la Chișinău în culori mai neobișnuite, a trebuit să o fac cu o săptămînă mai tîrziu decît le-am spus elevilor, deoarece am așteptat să vină culoarea.”


Partea interesantă a fost că unul dintre elevi lipsise vreo săptămînă, a crezut inițial că nu a reușit să mă vadă cu barba albastră și a fost foarte bucuros cînd am venit așa la școală”, spune Alex Leahu.

„Vă stă bine, domnule profesor”, aceasta este replica cu care îl salută elevii pe Alex. Acesta mai spune că astfel apare un dialog între elevi și profesori, iar dacă promiți ceva elevilor, numaidecît trebuie să te ții de cuvînt, căci în caz contrar nu vor mai avea încredere.

Reamintim că în 2017, eleva lui Alex Leahu, Ana Kalinovski, de la liceul „B.P. Hasdeu” din Drochia, a reușit să obțină 10 pe linie la BAC, inclusiv la examenul de matematică.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load