X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Pompierii au înaintat cea mai probabilă cauză a incendiului de la Liceu „Liviu Deleanu”

15 apr. 13:59   Capitala
2391 0

Suprasolicitarea rețelei electrice este cauza cea mai probabilă de izbucnire a incendiului produs la Liceu „Liviu Deleanu” din capitală, înaintată de IGSU, notează Noi.md.

Concluziile experților au fost incluse într-o încheiere care urmează a fi remisă organului de urmărire, pentru efectuarea în continuare a investigațiilor de rigoare.

”Conform cercetărilor efectuate la fața locului de către Laboratorul Experimental Antiincendiar au fost examinate mai multe versiuni care puteau duce la izbucnirea incendiului. Una dintre versiunile înaintate a fost suprasolicitarea rețelei electrice. Prelucrînd această ipoteză, specialiștii au stabilit că urme caracteristice producerii scurtcircuitului nu au fost depistate, astfel excluzînd versiunea. O altă ipoteză înaintată a fost imprudența în timpul fumatului. Însă și această versiune a fost exclusă întrucît la fața locului nu au fost depistate produse de tutungerie sau alte surse de aprindere. În urma cercetării statice și dinamice a locului de incendiu, angajații IGSU au stabilit că la demisolul instituției au fost efectuate lucrări de reparație a sistemului de ventilație, iar muncitorii au efectuat acțiuni de sudură. Specialiștii IGSU au analizat condițiile de inițiere a arderii în urma procesului de sudură, astfel stabilind că în urma acestui proces se formează particule incandescente la o distanță mare de la punctul de lucru, iar temperatura acestora atinge valori care cu ușurință pot aprinde materialele combustibile. Astfel, analizînd minuțios toate detaliile angajații IGSU au ajuns la concluzia că cea mai probabilă cauză de producere a arderii este încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la efectuarea lucrărilor de sudură electrică”, se arată într-o notă emisă presei.

De menționat că incendiul a izbucnit pe 5 aprilie 2024 în demisolul instituției de învățămînt. În urma arderii au fost evacuate aproximativ 1900 de persoane, iar în misiunea de lichidare a incendiului au participat 60 de salvatori și pompieri cu 10 unități de tehnică. Datorită mobilizării eficiente a corpului didactic și a responsabililor din cadrul instituției de învățămînt, nici o persoană nu a avut de suferit.

Amintim că incendiul avut loc vineri, 5 aprilie. Potrivit IGSU, "focul a cuprins demisolul instituției de învățămînt. Elevii au fost evacuați din clădire pentru evitarea intoxicării cu produsele de ardere. Victime nu au fost raportate".


2
0
1
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?