X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Astăzi va fi examinat raportul cu privire la calitatea aerului din liceul „Liviu Deleanu”

15 apr. 11:12   Societate
2414 0

Astăzi, 15 aprilie, va fi examinat raportul Centrului de Sănătate Publică Chișinău cu privire calitatea aerului din Liceul Teoretic Liviu Deleanu din Capitală, instituția unde pe data de 5 aprilie a avut loc un incendiu.

Ulterior, se va decide cum vor învăța elevii în continuare. Precizarea a fost făcută Andrei Pavaloi, șeful adjunct al Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale de luni.

Responsabilul a mai declarat că tot astăzi și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) va prezenta raportul cu privire la cauzele incendiului, transmite realitatea.

„(…) Pe parcursul zilei am decis în jurul orei 16:00 va mai fi o ședință CSE ca să examinăm raportul Centrului de Sănătate Publică Chișinău și să luăm o decizie în privința continuării procesului de învățămînt.


Cu privire la starea blocului, a sălilor de clasă: pe parcurusl ultimelor zilei au fost dezinfectate toate sălile de clasă, a fost efectuată cutățenia generală, inclusiv în cantina liceului, a fost restabilită energia electrică. Urmează astăzi să fie restabilite traseele de electricitate, acolo unde încă nu este făcut acest lucru.

Pînă miercuri ni s-a promis că va fi gata un caiet de sarcini cu suma exactă a pagubelor. La moment urmează să fie schimbat tavanul supendat din cantină, schimbarea ușilor și geamurilor, în jur de 10 bucăți.

Estimativ, experții spun că ar fi necesar în jur de 1 milion de lei. Din informațiile pe care le deținem, IGSU va veni astăzi cu raportul final cu privire la cauza incendiului, dar și cine se face vinovat de incendiu”, a declarat Andrei Pavaloi.

Amintim că la liceu a avut loc un incendiu pe 5 aprilie. Potrivit IGSU, "focul a cuprins demisolul instituției de învățămînt. Elevii au fost evacuați din clădire pentru evitarea intoxicării cu produsele de ardere. Victime nu au fost raportate".

Ulterior, Ministerul Educației și Cercetării a precizat că monitorizează atent situația de la Liceul Teoretic „Liviu Deleanu”. Iar, pe 6 aprilie, în urma ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale Buiucani, s-a decis ca "în perioada 08-12 aprilie, elevii să continue studiile la distanță, în format online.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?